مکعب روبیک
موسسه علمی آموزشی سوریاس مهر، برگزار کننده دوره های آموزش حل مکعب روبیک
پروفسور ارنو روبیک، مخترع مکعب روبیک
بازی مکعب روبیک که یک پازل مکانیکی است توسط یک مجسمهساز و پروفسور معماری مجارستانی به نام ارنو روبیک در سال ۱۹۷۴ ابداع گردید. مکعب روبیک در حالت ابتدایی استاندارد دارای چهار وجه است که در هر وجه رنگی متمایز وجود دارد. این مکعب دارای انواع و شکلهای گوناگونی میباشد و نحوه بازی شامل بهم ریختن سطوح رنگی و سپس همرنگ کردن وجوه مکعب می باشد.
برای مرتب کردن این پازل فرمول های خاصی وجود دارد، که این فرمول ها بصورت تخصصی در موسسه علمی آموزشی سور یاس مهر آموزش داده می شود.
تداوم در انجام بازی حل مکعب روبیک مزایای زیر را برای کاربر به همراه دارد:
افزایش قدرت یادگیری
تقویت قدرت تجسم سهبعدی
درک انواع حرکتها و چرخشها در فضا
درک ترتیب انجام حرکات و نوع تغییراتی با هر حرکت ایجاد میشود
افزایش قدرت تمرکز
افزایش هماهنگی بین چشم و دست
استفادهی همزمان از هر دو دست و داشتن کنترل بر روی حرکات تکتک انگشتان
بهبود قدرت تصمیمگیری سریع
تقویت قدرت پیشبینی (تشخیص اینکه با زدن مجموعهای از حرکات مکعب به چه صورتی تبدیل خواهد شد)
تشخیص موقعیت مهره حتی بدون دیدن آن
افزایش حافظه بلند مدت و کوتاه مدت
افزایش هوش منطقی و استدلال حرکات و کشف راههای جدید
افزایش اعتماد به نفس
استفادهی همزمان از دو نیمکرهی مغز
ورزش و پرورش ذهن…
اما این بازی روی دیگری هم دارد. در واقع، مطابق یافته های علمی هر وقت جدولی حل می کنید یا با کتاب محبوبتان خلوت میکنید، و یا مکعب روبیک حل میکنید مغزتان را وادار به ورزش می کنید در حقیقت شادابی را برایش فراهم می کنید.
پژوهشی جدید به نقل از مجله Prevention نشان می دهد انجام چنین فعالیت هایی البته اگر تداوم داشته باشد می تواند کمک کند شما حتی هنگامی که پا به سن می گذارید و وارد دوران سالمندی می شوید سرحال بمانید و مغز عملکردش را یکنواخت حفظ کند. (افرادی که در حل مکعب روبیک مداومت می کنند در پیری مبتلا به آلزایمر نمی شوند!)
محققان شیکاگو توانایی شناختی یک گروه ۲۹۴ نفره از بزرگسالان را که هفتاد تا نود ساله بودند مورد مطالعه قرار دادند. این کار از طریق ارزیابی میزان فعالیت های مغزی و ذهنی آنها برای جستجوی اطلاعات در طول سال های کودکی، بزرگسالی و سالمندی شان انجام شده است. محققان این افراد را به طور منظم در سال های پایانی عمرشان مورد بررسی قرار دادند و پس از مرگ نیز مغزهایشان را شکافتند تا ضایعات مغزی عمومی و علائم زوال مغز را در آنها بررسی کنند . مطابق این مطالعه که در مجله نورولوژی انتشار یافته است، میزان زوال توانایی شناختی افراد سالمندی که در کل زندگی شان بسیار زیاد به بازی های فکری یا خلاقانه مشغول بوده و نسبت به افرادی که بندرت چنین بازی هایی را می کرده اند حدود ۳۲ درصد کمتر بوده است.
به عبارت دیگر «عادت به فعالیت های ذهنی» در سال های جوانی بخصوص با بقای حافظه در دوران سالمندی ارتباط دارد.
دکتر رابرت اس. ویلسون، استاد نوروسایکولوژی مرکز پزشکی دانشگاه راش توضیح می دهد که سرگرمی هایی مانند خواندن، نوشتن و بسیاری از سرگرمی های دیگر از این نوع، ساختار مغز را تغییر می دهد تا عملکرد مناسب پایداری داشته باشد و به این ترتیب با وجود آسیب های ناشی از افزایش سن، کارایی مغز را بالاتر خواهد برد. دکتر ویلسون می گوید: «نگاهی به سبک زندگی خود بیندازید و ببینید که آیا تا آنجا که می توانید ذهن خود را فعال نگه می دارید؟ ما فعالیت هایی که مغز را به تحرک وامی دارند «سرگرمی» می نامیم. برای تغییر ساختار و عملکرد مغز، این سرگرمی ها باید همیشگی باشد و برای آن که همیشه خودمان را با آنها سرگرم کنیم، باید تا حد ممکن لذت بخش و جذاب باشد. در این پژوهش «خواندن» و «نوشتن» فعالیت هایی بودند که برای نمونه مورد بررسی قرار گرفتند و معلوم شده است اگر طی سال های متمادی البته مرتب و منظم خود را با آنها سرگرم کنیم فواید بسیاری برای مغز دارند، اما این مساله فقط منحصر در خواندن و نوشتن نیست. هر سرگرمی دیگری، مثلا عکاسی، که توام با خلاقیت باشد و ذهنتان را درگیر کند نتایج مشابهی درپی خواهد داشت. پس از همین حالا دست به کار شوید.
افراد علی الخصوص نوجوانان و جوانانی که در حال تحصیل هستند و یا حتی مردم عادی که در حال گذران زندگی هستند با فراگیری فرمول حل مکعب روبیک درهم ریخته می توانند در حل مسائل کاری، تحصیلی و زندگی خود برآیند.
حل مکعب روبیک در دانش آموزان قدرت اعتماد به نفس و مهارت حل مسائل مهم تحصیلی مخصوصاً دروس محاسباتی و ریاضی و فیزیک را افزایش می دهد. همچنین حل مکعب روبیک در ارتقاء و بهبود هوش فضایی انسان بسیار مؤثر است.